Ons restaurant, wijnbar, gezellige stek: 1898 Food & Drinks is echt een culinair juweeltje in het hart van Rotterdam. We hebben ons onderscheiden als een INSIDER-selectie op The Fork, een erkenning die de uitzonderlijke kwaliteit en unieke ervaring die wij bieden, onderstreept. Deze prestigieuze erkenning is voorbehouden aan de beste restaurants op het platform, die zich niet alleen onderscheiden door hun uitmuntende keuken maar ook door hun bijzondere sfeer en gastvrijheid.

Het concept van INSIDER op The Fork

The Fork, een toonaangevende online reserveringssite voor restaurants, introduceerde het INSIDER-concept om een selectie van de beste restaurants in elke stad uit te lichten. Deze restaurants worden gekenmerkt door hun buitengewone culinaire prestaties, innovatie en vaak een unieke of opmerkelijke locatie. Insider-restaurants worden zorgvuldig geselecteerd op basis van gebruikersbeoordelingen, kritieken van culinaire experts en de consistentie van hun prestaties. Deze erkenning dient als een betrouwbare gids voor fijnproevers op zoek naar topgastronomie ervaringen. We zijn zo trots op ons restaurant!

1898 Food & Drinks: een culinaire bestemming

Gelegen in het dynamische Rotterdam, bieden wij, 1898 Food & Drinks een uitzonderlijke culinaire ervaring die de rijke diversiteit en het innovatieve karakter van de stad weerspiegelt. Ons restaurant is genoemd naar het jaar waarin het historische gebouw waarin het is gehuisvest werd opgericht, wat bijdraagt aan de unieke charme en sfeer.

Keuken en creativiteit

Onze keuken van 1898 Food & Drinks staat onder leiding van de mede-eigenaar en getalenteerde chef-kok Gerard van Gelderen die passie en innovatie combineert om gerechten te creëren die zowel de lokale Nederlandse keuken als internationale invloeden eer aandoen. Met een focus op seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten, biedt ons (shared dining) concept een verrassende variatie aan smaken en texturen, van klassieke gerechten met een moderne twist tot geheel nieuwe culinaire creaties.

Ontwerp en sfeer

Het interieur van 1898 Food & Drinks is door Thijs van den Bergh, mede-eigenaar, zorgvuldig ontworpen om een warme, uitnodigende sfeer te creëren die zowel modern als respectvol ten opzichte van het historische karakter van het gebouw is. Het resultaat is een perfecte balans tussen comfort en verfijning, waar gasten kunnen genieten van een uitzonderlijke maaltijd in een ontspannen setting.

Service en gastvrijheid

Wat ons, 1898 Food & Drinks, werkelijk onderscheidt, is de onberispelijke service en gastvrijheid. Wij zijn toegewijd aan het creëren van een memorabele ervaring voor elke gast, van het moment van aankomst tot het vertrek. Deze aandacht voor detail en persoonlijke benadering draagt bij aan de algehele uitzonderlijkheid van ons restaurant.

1898 Food & Drinks belichaamt het beste van wat Rotterdam te bieden heeft op culinair gebied en is terecht erkend als een Insider-selectie op The Fork. Het biedt een unieke combinatie van innovatieve gerechten, sfeervolle ambiance, en uitmuntende service, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die de gastronomische rijkdom van de stad wil ervaren. Deze erkenning is niet alleen een bewijs van de kwaliteit en creativiteit van het restaurant, maar ook een uitnodiging om de culinaire hoogtepunten die Rotterdam te bieden heeft, te ontdekken.

Onze wijnbar 1898 Food & Drinks is uitgeroepen tot het hoogstgewaardeerde restaurant in de stad Rotterdam. Deze prestigieuze erkenning komt niet uit de lucht vallen. Door een unieke combinatie van innovatieve gerechten, een sfeervolle ambiance en uitzonderlijke service hebben wij, 1898 Food & Drinks de harten van zowel lokale fijnproevers als internationale bezoekers veroverd.

Online een hit

Kijk je naar de online reviews op verschillende sites, dan zie je hoe bijzonder ons restaurant is. Een grondige analyse van online reviews op verschillende platforms bevestigt de uitzonderlijke status van 1898 Food & Drinks. Onze gasten prijzen de creativiteit en kwaliteit van de gerechten, waarbij vaak de verse, lokale ingrediënten en de artistieke presentatie worden benadrukt. Onze bediening onder leiding van Thijs van den Bergh, krijgt lof voor hun kennis van zaken, vriendelijkheid en het vermogen om een warme, uitnodigende sfeer te creëren. Bovendien wordt de sfeer in het restaurant beschreven als zowel elegant als gezellig, waardoor gasten zich speciaal en gewaardeerd voelen.

De consistent hoge beoordelingen op platforms zoals TripAdvisor, Google Reviews en Yelp onderstrepen de reputatie van 1898 Food & Drinks als een topbestemming voor culinaire liefhebbers. Gasten benoemen specifieke gerechten die hun verwachtingen overtroffen hebben en delen verhalen over de onvergetelijke ervaringen die ze bij 1898 Food & Drinks hebben beleefd. Deze reviews benadrukken de passie en toewijding van ons team van 1898 Food & Drinks, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan hun insider status op The Fork.

De lofzang van 1898 Food & Drinks op internet is een weerspiegeling van uitzonderlijke culinaire ervaring. Het is de combinatie van hoogstaande gerechten, onberispelijke service en een sfeervolle omgeving die 1898 Food & Drinks niet alleen tot een insider op The Fork heeft gemaakt, maar ook tot het meest geliefde restaurant van Rotterdam.

2 Comments

 1. Roberto Burger 3 februari 2024 at 16:14 - Reply

  Thijs en Gerard gefeliciteerd en zeker verdiend.
  Op naar een topgastronomie.
  Wordt de beste van Rotterdam en omstreken.
  Groetjes Roberto en Ilonka 🤩🍷🍱🥘🥗🍛

  • Thijs 16 februari 2024 at 09:36 - Reply

   Dank je wel Roberto & Ilonka voor jullie lieve woorden!

Leave A Comment