In de Oude Haven, de oudste haven van Rotterdam, staat een imposant gebouw. Het Witte Huis is gebouwd in 1898 en was de eerste wolkenkrabber van Europa. Het is één van de weinige gebouwen die het bombardement in de Tweede Wereldoorlog hebben overleeft. De geweldige locatie, de historie en de stijl van het art nouveau gebouw was voor zakenpartners Thijs en Gerard reden om hier hun nieuwe wijnbar te openen.

Wine & Dine is gezelliger

In Het Witte Huis in de Oude Haven vind je 1898 Food & Drinks. Het is een wijnbar met een shared dining concept, waarbij je met meerdere personen de gerechten deelt. Op het menu staat een veelzijdigheid aan gerechten, ook vegetarisch en vegan natuurlijk. Van heerlijke borrelhappen voor bij je wijntje of biertje op het terras tot simpele gerechten en luxere keuzes als coquilles of oesters. Doordat je de porties deelt is het eenvoudig om meer te bestellen als jullie trek hebben en besluiten nog wat langer te blijven zitten. Net als het menu heeft ook de wijnkaart voor ieder wat wils. Van toegankelijke wijnen tot luxere keuzes: 1898 Food & Drinks heeft het. Het is hiermee de perfecte locatie om een avondje lekker te borrelen.

Een luxe art nouveau interieur

Het interieur van het restaurant is helemaal door ons, Thijs en Gerard, ontworpen. Passend bij de art nouveau bouwstijl van Het Witte Huis. Het interieur is een luxe mix van art nouveau en jugendstil, met heerlijke velours zitjes die je meenemen naar het Parijs van de vorige eeuw. Door de luxe, maar informele setting is het restaurant een fijne plek om af te spreken met familie en vrienden, voor zakelijke functies en voor speciale gelegenheden. Gezelligheid, lekker eten en connectie brengen, dat is ons doel. Breng een bezoekje aan de Oude Haven in Rotterdam en kom bij ons eten! Ons adres is Wijnhaven 3a (ingang via terras Gelderseplein).