Ghino Gin is niet zomaar een gin. Het is het verhaal van twee vrienden, Jurriën en Koen, die hun avonden vulden met muziek, drankjes en diepe gesprekken. Toen ze voor het eerst een gin proefden, werden ze geïnspireerd om hun eigen perfecte gin te creëren! Ghino Gin is een Nederlandse gin uit onze regio die wordt gemaakt van jeneverbes, vijg, sinaasappel, lavendel, gember en munt.

Het uitkiezen van de naam was al even persoonlijk. Na talloze brainstormsessies zei Koen: “Gino, waarom maken we het zo moeilijk?”. Een blik was genoeg en Ghino Gin was geboren – een knipoog naar hun eigen koosnaampje voor elkaar, “maatje” of “vriend”.

De reis naar perfectie bracht hen bij Distilleerderij Herman Jansen, waar ze onder leiding van Robert en Master Distiller Arjan Kalkman hun gin tot in de perfectie verfijnden. De keuze voor vijgen als hoofdbotanical is een mooie reflectie van hun trip naar Italië en de zoete herinneringen aldaar.

Wat Ghino Gin nu echt onderscheidt? De unieke combinatie van vijgen, sinaasappel, munt, gember en een vleugje lavendel. Een symfonie van smaken die perfect samenvloeien en zorgen voor een fluweelzachte afdronk.

Maar het is meer dan alleen de smaak. De stijlvolle fles, met slechts drie kleuren en een dop versierd met twee gouden handen, straalt pure vriendschap uit. Het is duidelijk: Ghino Gin is niet zomaar een drankje. Het is een ervaring, een verhaal, en bovenal een viering van vriendschap.

Dus als je zin hebt in een gin die gemaakt is met passie, vriendschap en een toewijding aan kwaliteit, roep een paar vrienden bij elkaar, kom naar 1898 Food & Drinks en proost op het goede leven!