Als je op zoek bent naar het stoerste museum van Rotterdam, breng dan een bezoekje aan onze buren: het Mariniersmuseum. Dit museum in het hart van de stad geeft je een uniek inkijkje in de wereld van mariniers. En na je bezoek kom je lekker een hapje eten en drinken bij ons, 1898 Food & Drinks. Wij zijn namelijk gevestigd naast het Mariniersmuseum in het beroemde Witte Huis.

Leer meer over het leven van een marinier

In het Mariniersmuseum leer je over de trainingen die de stoere mannen en vrouwen ondergaan, de geschiedenis van deze elite-eenheid van het Nederlandse leger en natuurlijk over de toekomstplannen van de mariniers. Naast actieve experiences leer je ook meer over de training, welke uitdagende missies zij hebben voltooid en de moed die nodig is om een marinier te zijn. Door de interactieve tentoonstellingen komen de heroïsche daden van onze mariniers echt tot leven.

Mariniers op Missie experience

Denk jij dat je het in je hebt om een marinier te zijn? Daag jezelf dan uit door mee te doen aan de Mariniers op Missie experience. In een team ontdek je wat er allemaal nodig is om een missie veilig te volbrengen. Tijdens schoolvakanties zijn deze missies geschikt voor alle leeftijden. Probeer of jij de zware fysieke training aankunt en leer meer over wat het inhoud om marinier te zijn.

Kameraadschap en doorzettingsvermogen

Het stoerste museum van Rotterdam is niet alleen een plek waar je jezelf kunt uitdagen en geniet van stoere verhalen, maar waar je ook meer leert over kameraadschap en doorzettingsvermogen. Juist deze waarden zijn zo kenmerkend voor onze mariniers. Hierdoor krijg je nog meer respect voor deze bijzondere eenheid van het Nederlandse leger.

Mariniersmuseum in de Wijnhaven

Het Mariniersmuseum is gevestigd in de Wijnhaven in Rotterdam. Dé place to be als je een dagje doorbrengt in Rotterdam. Sluit je museumdag goed af, door één deur verder 1898 Food & Drinks te bezoeken. Eet een vers lunchbroodje of kies voor onze shared dining gerechten, zoals carpaccio, miniburgers, verse friet, oesters en taco’s. Natuurlijk gepaard met een heerlijk glas wijn of een ander drankje. Zien we je snel in Rotterdam?