Van woensdag 30 augustus tot en met zondag 3 september 2023 vindt het Maritiem Festival plaats in Rotterdam. Een perfecte gelegenheid om een bezoek te brengen aan de havenstad en te genieten van alle activiteiten die door het Maritiem Museum worden georganiseerd. Tijdens het festival is er van alles te doen voor jong en oud, voor inwoners van Rotterdam en toeristen. De dag sluit je af in stijl bij 1898 Food & Drinks, op slechts een paar minuten loopafstand in de Oude Haven waar het tijdens deze dagen juist goed toeven is en een ontspannen sfeer hangt.

Kom een hapje eten in de Oude Haven

Ben je gek op een goed glas wijn en shared dining? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Je vindt 1898 Food & Drinks in het Witte Huis in de oudste haven van Rotterdam. Het Witte Huis was de eerste wolkenkrabber van Europa, gebouwd in 1898 en één van de weinige gebouwen die het bombardement in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. We zijn er trots op dat we onze gasten hier mogen verwennen met een veelzijdigheid aan gerechten, van lekkere borrelhappen en een biertje tot aan luxere keuzes zoals oesters. Natuurlijk bieden we ook vegetarische- en vegan opties.

Activiteiten tijdens het Maritiem Festival

Het Maritiem Festival in aanloop naar de Wereldhavendagen is geschikt voor de hele familie. Actieve gezinnen leren hier over de geschiedenis van de scheepsbouw, met demonstraties van oude ambachten, werken in de haven, maar ook activiteiten speciaal voor kinderen. Zij mogen bijvoorbeeld het zeil van een zeilschip beschilderen en daarmee varen. Ook voor ouders en ouderen is er genoeg te beleven tijdens het Maritiem Festival. Zo kun je genieten van live muziek, rondvaarten, maritieme liederen, rondleidingen, leren varen en de natuur helpen door plastic op te vissen.

Sluit je dagje uit af bij 1898 Food & Drinks

Lekker eten is de perfecte afsluiter van elk dagje uit. Het doel van ons restaurant is verbinding brengen. Dit doen we door middel van het shared dining concept. Samen genieten jullie van overheerlijk eten dat door jullie wordt gedeeld, binnen in ons art nouveau interieur of lekker in de zon op het terras. En met wie kan dat nou beter dan met je familie of vrienden? De gerechten die wij serveren variëren van eenvoudig tot luxueus, net als de dranken. Kies voor een toegankelijke wijn of laat ons helpen om een meer luxe keuze te selecteren die perfect bij de gerechten past. Jullie dag uit naar het Maritiem Festival 2023 is pas echt compleet nadat je hebt gegeten bij 1898 Food & Drinks. Ons adres is Wijnhaven 3a (ingang via terras Gelderseplein).